Новини

Опис оновлення УНФ версія 1.6.10.1 від 18.09.19 р.

Увага! Поточна версія конфігурації “Управління невеликою фірмою для України” призначена для використання з версії технологічної платформи Підприємство 8 не нижче 8.3.12.1685.

Нове у версії

CRM

Асистент управління невеликою фірмою для України: ще більше навичок

Даша, асистент Управління невеликою фірмою, придбала ще більше корисних навичок: навчилася змінювати стан замовлень постачальникам, на виробництво, реагувати на зміну цих станів і, найголовніше, контролювати виконання сценаріїв іншими користувачами.

Ви можете доручати Даші цілі ланцюжки завдань. Наприклад:

  • змінити стан замовлення на виробництво, як тільки він буде повністю виконаний;
  • встановити стан пов’язаного з ним замовлення покупця;
  • оповістити менеджера про готовність замовлення до відвантаження.

При скасуванні замовлення покупця Даша скасує виробництво, заплановане під це замовлення.

Наскрізна воронка продажів: ліди – покупці – замовлення

З’явилися нові варіанти воронки продажів, що дозволяють відстежити повну історію продажу від першого звернення клієнта до підсумкового відвантаження. Для воронки додані три варіанти:

  • воронка по лідах;
  • воронка по покупцям;
  • наскрізна воронка (лід – покупець – замовлення).

Використовуючи нову наскрізну воронку, ви легко зможете відповісти на питання: яка цінність конкретного покупця для бізнесу і скільки прибутку він приніс в результаті.

Наскрізна воронка дозволяє побачити розподіл лідів за етапами угоди, яка кількість лідів була сконвертована в покупців і скільки замовлень зробили дані покупці.

Всі воронки включають в себе інформацію про виручку і прибуток за досконалими продажами, замовленнями в роботі і скасованим замовленням.

Аналіз ефективності джерел залучення

Дізнайтеся, який з каналів залучення клієнтів працює найбільш успішно, з новими інструментами аналізу ефективності джерел залучення.

Інформація про те, звідки прийшов контакт, тепер реєструється для кожного листа або телефонного дзвінка, зберігається в картці клієнта і відбивається в замовленні. Наочно оцінювати роботу каналів залучення допомагає оновлена воронка продажів: у всі варіанти воронки додана аналітика за джерелами залучення.

Тепер ви можете прямо у воронці побачити скільки грошей планувалося і реально витрачено на джерело залучення, конверсію кожного каналу, вартість ліда, і порівняти за підсумками маркетингової кампанії планову виручку з фактичною.

Розвиток сервісу масових розсилок

Ми продовжуємо розвивати сервіс масових розсилок. У новій версії:

  • надсилання листів у фоновому режимі: не потрібно чекати останнього листа щоб продовжити роботу в програмі;
  • листи, відправлені за допомогою оновленого сервісу, відзначаються як розсилка і рідше потрапляють в спам;
  • перевірка дублювання адреси: система сповістить, що в списку одержувачів є повторювані e-mail і допоможе запобігти повторну відправку.

Шаблони договорів і КП: зображення товарів і форматування даних

Ми допрацювали шаблони КП і договорів, щоб вам було ще зручніше. Вам більше не доведеться вручну додавати зображення товарів у договір або комерційну пропозицію, тепер УНФ зробить це за вас.

Для чисел, сум і дат тепер можна вибирати формат друку. Підсумкові суми замовлення друкуються для кожної комерційної пропозиції. У документ можна вставити таку інформацію як термін дії договору і ПІБ відповідального менеджера.

Настроювана автонумерація договорів

У налаштуваннях автонумерації договорів з’явилася зручна опція: можна задати номер договору вручну (по кнопці), не порушуючи загальної автонумерації. Нові можливості автонумерації дозволять організувати порядок у роботі з договорами. Наприклад, договорами, укладеними з покупцями, можна присвоювати номери вручну, а для всіх інших договорів використовувати автонумерацію.

Торговим компаніям

Відображення залишків і забезпечення в документах продажу

Не потрібно відкривати додаткові звіти щоб дізнатися вільні залишки на замовлення – інформація про залишки тепер відображається прямо в замовленні покупця. В документах «Замовлення покупця» та «Видаткова накладна» з’явився новий режим роботи, що дозволяє відразу побачити кількість товару до відвантаження, доступного на складах, зарезервованого під замовлення всіма можливими документами, і очікуваного до вступу.

В новому режимі роботи не потрібно перемикатися між замовленням та звітами, що значно прискорює оформлення замовлень і зменшує ймовірність помилок.

Створення замовлення постачальнику за кількома замовленнями покупців

Вводити замовлення постачальнику стало простіше: на підставі декількох замовлень покупців тепер можна створити одне замовлення постачальнику. Раніше для кожного замовлення покупця потрібно було створювати окреме замовлення постачальнику.

Резервування на декількох складах в одному замовленні

Встановлювати резерв на товари, що зберігаються на різних складах, тепер можна в одному замовленні покупця. Менеджерам більше не доведеться створювати додаткові документи для резервування товарів, що знаходяться на різних складах.

Автоматичний підбір цін в документах в залежності від умов

Підбір цін в документах став більш гнучкий: тепер ціни кожної позиції товару можуть автоматично заповнюватися з різних колонок прайс-листа. Наприклад, якщо в рядку більше 10 шт. товару, розраховується вартість як для оптового покупця.

Динамічний розрахунок цін за ціновими групами

Ціни для товарів, що входять в різні цінові групи, тепер можна динамічно розраховувати за різними формулами. Це дозволить налаштувати універсальні правила розрахунку цін і не формувати окремі прайс-листи для товарів кожної цінової групи.

Нові оператори для розрахунку цін

Розширені можливості для розрахунку цін-в редактор формул додані нові оператори. При розрахунку цін тепер можна прямо в формулі порівнювати ціни постачальників і розраховувати відпускні ціни від максимальної ціни закупівлі.

В одній формулі з’явилася можливість задати різні відсотки націнки: наприклад, якщо ціна закупівлі більше 1000, то націнка при розрахунку ціни + 50%, а якщо менше 1000, +70%.

Автоматичний перерахунок динамічних цін у валюті

З’явилася можливість автоматично перераховувати динамічні ціни, базові ціни яких задані в іншій валюті. Програма відстежить зміну курсу на дату і врахує його при формуванні нової динамічної ціни. Раніше такий перерахунок можна було виконати тільки вручну.

Нові можливості для попереднього розрахунку рентабельності замовлень

Ми продовжуємо розвивати інструмент попереднього розрахунку рентабельності (калькуляція) замовлення. Тепер можна:

  • Створювати калькуляцію за всіма комерційними пропозиціями (варіантами) замовлення Покупця. Це поліпшення дозволить порівнювати планову собівартість з можливим прибутком і вибирати найбільш вигідний варіант виконання замовлення з усіх можливих;
  • формувати замовлення постачальнику за даними калькуляції замовлення покупця;
  • контролювати повний Кошторис замовлення покупця, включаючи матеріали для виробництва і додаткові запаси і послуги, не зазначені в замовленні, але необхідні для його виконання.

Відображення наборів у документах продажу

Тепер користувач зможе легко дізнатися, в який набір включена та чи інша товарна позиція: комплектуючі одного набору значками відзначаються однакового кольору.

Роздрібним магазинам

Новий вид оплати: кредит

Розширені умови придбання товарів для клієнтів: з’явилася можливість передавати товари в кредит. Оформити продаж в кредит просто: прямо з робочого місця касира (РМК), виберіть тип оплати «Кредит», договір з банком і суму оплати.

Передоплата при продажу в роздріб

Ми підтримали новий сценарій оплати при продажу товару в роздріб: прийняти оплату від клієнта і сформувати касовий чек тепер можна без передачі товару, тобто авансом за майбутню покупку. При продажу товару касир бачить передоплату і може відразу зарахувати її в рахунок оплати товару.

Спрощені внесок і виїмка готівки

Процес передачі виручки з каси магазину в центральний офіс став прозорішим: гроші, списані з каси ККМ, будуть відображатися «у дорозі» до надходження в касу організації. За допомогою звіту можна контролювати кошти, які були вилучені з каси ККМ, але ще не оприбутковані в операційну касу, або навпаки. Раніше операції виїмки проводилися тільки в рамках касового апарату.

РМК. Підвищення зручності роботи

Ми спростили прийом оплати в робочому місці продавця-зробили його зручніше і прибрали все зайве. Касир тепер може вибрати спосіб оплати «готівкою», «картою» або «змішана оплата» одним кліком зареєструвати оплату і розрахувати здачу клієнту.

Друк етикеток і цінників

Роздрукувати етикетки і цінники тепер можна прямо з замовлення Покупця або замовлення-наряду.

Варіанти друку набору в чеках

Друкувати набори в чеках ККМ тепер можна однією позицією, не вказуючи повний склад набору.

Звіт «Роздрібні продажі» для користувачів з обмеженими правами

Звіт «Роздрібні продажі» став доступний користувачам з профілем прав «Продажі». Якщо у користувача також підключений і профіль «Закупівлі», то він може бачити інформацію по собівартості і рентабельності продажів. Розширено можливості звіту: тепер у ньому враховуються Подарункові сертифікати.

Виробничим компаніям

Оновлений звіт «Нормативний склад виробу»

Звіт “Нормативний склад виробу” став інформативнішим і зручнішим для користувачів. Тепер можна:

  • налаштовувати угруповання і додавати довільні фільтри;
  • розраховувати планову собівартість виробу за останньою ціною закупівлі;
  • бачити на якому етапі виробництва виробу використовуються конкретні матеріали.

Оновлений звіт можна відкрити з довідника специфікацій або, як і раніше, зі списку звітів.

Недійсні специфікації

З’явилася можливість приховати застарілі специфікації, випуск продукції за якими вже не виконується. Користувачі більше не будуть бачити їх у списках і допускати помилки при виборі.

Введення на підстаі для багатопередільного виробництва

На підставі документа виробництва виробу тепер можна ввести документ випуску напівфабрикатів, він буде автоматично заповнений необхідними сировиною і матеріалами.

Заповнення матеріалів залишками на складі при виробництві виробів

Список матеріалів для виробництва виробу тепер можна швидко заповнити залишками на складі, у підрозділі або в резерві. Можливість буде корисна, якщо сировина передається на склад безпосередньо перед виконанням і на складі не зберігається вільних залишків.

Введення видаткового ордера з документів виробництва

На підставі документів виробництва тепер можна створювати видаткові ордери. Це дозволить швидко вводити ланцюжки документів відображення операцій виробництва і позбавить від необхідності переміщати запаси на склад відвантаження (при використанні ордерної схеми).

Облік операцій у відрядному вбранні

Відрядний наряд, створений на підставі виробництва, буде заповнений операціями з батьківського замовлення на виробництво. Раніше такі відрядні наряди заповнювалися за специфікацією.

Гроші

Номери банківських рахунків у форматі IBAN

Згідно з постановами НБУ № 162 від 28.12.2018 і № 41 від 22.02.2019 реалізована можливість використання номерів банківських рахунків у форматі IBAN.

Після отримання з банку та від контрагентів інформації про номери рахунків у форматі IBAN потрібно в довідниках банківських рахунків організації та контрагентів у поле “Номер рахунку” ввести отриманий IBAN (міжнародний номер) замість поточного. Попередній номер автоматично буде перенесений в поле “Номер рахунку (устар.)”.

Протягом перехідного періоду в платіжних документах вказується:

  • номер рахунку у форматі IBAN і код банку “0”;
  • номер рахунку в старому форматі і код банку, якщо IBAN невідомий.

У рахунках, накладних, актах реквізити організації міститимуть обидва номери за їх наявності.

У документах до перехідного періоду виводитиметься номер рахунку у старому форматі.

Новий платіжний календар

Ми створили новий платіжний календар. Тепер це не просто інформативний звіт, а повноцінне інтерактивне робоче місце для оперативної роботи з платежами, плануванням і контролем руху грошей. У ньому можна не тільки аналізувати рухи грошей, але і управляти ними в одній формі:

  • дата і джерело запланованої оплати змінюється інтерактивно: досить перетягнути суму оплати в колонку з потрібною датою або рядок з потрібним рахунком. Дані в документі зміняться автоматично;
  • нові документи планування можна створювати кліком по комірці календаря: дата і рахунок/каса в документі будутьзаповнюватися автоматично;
  • скасувати запланований прихід/витрати тепер можна з платіжного календаря, не переходячи в документи, якими вони заплановані;
  • погоджувати заявки на витрату грошей відразу при плануванні платежів: ставимо «палець вгору» прямо в платіжному календарі та заявка затверджена.

Для візуального аналізу стану рахунків і кас в платіжному календарі з’явилися інтерактивні графіки.

Резервування грошових коштів під заявки

З’явилася можливість резервувати кошти під конкретне замовлення постачальнику або заявку на витрату грошей. Наприклад, можна більше не хвилюватися, чи залишаться гроші на виплату зарплати співробітникам, а «забронювати» необхідну суму наперед.

Також, тепер можна встановити мінімальний незнижуваний залишок грошей в касі або на рахунку. При спробі здійснити списання нижче цього значення програма попередить користувача і заборонить проведення документа.

Відображення виконання документів планування грошей в списках

Зі списків документів планування тепер можна оперативно дізнатися, чи виконаний документ – додана інформація про оплату документа планування і швидкий відбір по колонці.

Планування оплати виконаної раніше поставки

З’явилася можливість уточнити документ планування в грошовому документі, яким оплачується вже виконане відвантаження. Зміна дозволяє оформляти заявки на оплату товару, після того, як товар отримано.

Нові операції в платіжному дорученні

До платіжного доручення додано нові операції: “Зарплата”, “Повернення”, “Переказ на інший рахунок” та інші.

Швидкий вибір курсу валюти в документах

Ми спростили вибір курсу валют в документах на конкретну дату: додано швидкий вибір з останніх курсів. Інформація про те, за яким курсом був виконаний розрахунок в документі, тепер можна подивитися в один клік.

Уточнення курсу валюти для перерахунку цін у документах

Додана можливість вказати курс, за яким виконується перерахунок цін з валюти розрахунків у національну валюту. Раніше в документах завжди використовувався курс валюти на поточну дату.

Права доступу

Обмеження доступу за банківськими рахунками, касами ККМ і видами цін

З’явилася можливість розмежувати доступ користувачів до банківських рахунків, кас ККМ і видів цін. Таке рішення дозволить строго задати співробітникам рахунки і каси, які вони можуть бачити і з якими можуть взаємодіяти, або, наприклад, приховати від менеджерів закупівельні ціни в картках товару і прайс-листі.

Обмеження прав доступу до документів планування грошей

Для доступу до документів розділу «Гроші» тепер можна встановити суворі правила. Доступ до грошових документів і документів планування грошей контролюється відповідними опціями в профілі прав доступу.

Гнучкі налаштування дозволяють встановити обмеження видимості документів планування грошей за їх автором. Наприклад, для керівника відділу можна налаштувати права, при яких він побачить тільки свої документи і документи своїх підлеглих.

Інтерфейс

Налаштування оформлення звітів

Зовнішній вигляд звітів тепер також можна налаштовувати. Додано вибір з дев’яти тем оформлення: від класичних до яскравих.

Відображення прикріплених файлів в довідниках і списках документів

Наявність прикріпленого файлу тепер відображається в списках довідників і документів. Щоб дізнатися про те, що до замовлення покупця додані файли, більше не потрібно відкривати документ.

Інше

Введення документа “Переміщення запасів” на підставі документа “Авансовий звіт”

Тепер можна швидко перемістити запаси, що надійшли за авансовим звітом працівника, на інший склад. Для цього реалізовано введення документа “Переміщення запасів на підставі документа Авансовий звіт”.

Синхронізація даних

Реалізована синхронізація даних з конфігурацією “BAS Бухгалтерія”

Додана синхронізація даних з конфігурацією “Bas Бухгалтерія, редакція 2.1”

Сервіс

Оновлення бібліотек

До версії включені наступні стандартні бібліотеки:

  • Бібліотека стандартних підсистем 3.0.2
  • Бібліотека технології сервісу 1.1.3
  • Бібліотека обладнання, яке підключається 2.1.1

Виправлені виявлені помилки.

© Copyright 2017-2019 Arnica. All Rights Reserved